Covid 19 Antigen Nasal Self Test

Ковид 19 Антиген назален самотест

Краток опис:

Комплет за брз тест за антиген SARS-CoV-2 (метод со колоидно злато), самобрзите тестови имаат карактеристики на висока чувствителност и добра специфичност со различни пакети за да ги задоволат барањата на клиентите. европскиот број на сертификат е 1434-IVDD-263 и  Бројот на тајландски сертификат е T6500318.


Детали за производот

Ознаки на производи

Позадина на производот

Новиот коронавирус припаѓа на родот β. СОВИД-19 е акутна респираторна инфективна болест. Луѓето се генерално подложни. Во моментов, пациентите заразени со новиот коронавирус се главниот извор на инфекција; асимптоматски инфицирани луѓе исто така може да бидат инфективен извор. Врз основа на сегашното епидемиолошко истражување, периодот на инкубација е од 1 до 14 дена, главно 3 до 7 дена. Главните манифестации вклучуваат треска, замор и сува кашлица. Назална конгестија, течење на носот, болки во грлото, мијалгија и дијареа се наоѓаат во неколку случаи.

Наменска употреба

Комплет за тестирање на антиген за COVID-19 (SARS-CoV-2) е ин витро дијагностички тест за квалитативно откривање на нови антигени на коронавирус N протеин во човечки назален брис, користејќи ја брзата имунохроматографска метода како помош во дијагнозата на SARS-CoV- 2 инфекции. Овој комплет е наменет за домашна употреба на лаици во нелабораториска средина (на пр. во резиденција на лице или во одредени нетрадиционални места како што се канцеларии, спортски настани, аеродроми, училишта итн.). Резултати од тестот на овој комплет се само за клиничка референца. Се препорачува да се спроведе сеопфатна анализа на болеста врз основа на клиничките манифестации на пациентите и други лабораториски тестови.

Работни чекори и толкување на резултатите

efs

 

ПОЗИТИВНО: Се појавуваат две обоени линии. Една обоена линија се појавува во регионот на контролната линија (C) и една обоена линија во регионот на тест линијата (T). Нијансата на бојата може да варира, но треба да се смета за позитивна секогаш кога има дури и слаба линија.

НЕГАТИВНО: Само една обоена линија се појавува во регионот на контролната линија (C), и ниедна линија во регионот на тест линијата (T). Негативниот резултат покажува дека во примерокот нема честички од новиот коронавирус или дека бројот на вирусни честички е под опсегот што може да се открие.

НЕВАЛИДЕН: Ниту една обоена линија не се појавува во регионот на контролната линија (C). Тестот е неважечки дури и ако има линија на регионот на тест линијата (T). Недоволен волумен на примерокот или неточни процедурални техники се најверојатните причини за откажување на контролната линија. Прегледајте ја процедурата за тестирање и повторете го тестот користејќи нов комплет за тестирање. Ако проблемот продолжи, веднаш прекинете со користење на комплетот за тестирање и контактирајте со вашиот локален дистрибутер.

Информација за продуктот

Име на производ

Спецификација

Примерок

Дата на истекување

Температура на складирање

Содржина на комплетот

Единечно пакување за брз тест за само-антиген за COVID-19

5 Тестови/комплет

Назален брис

24 месеци

2-30 ℃

Тест касета - 5

Тампон за еднократна употреба – 5

Пуферна цевка за екстракција – 5

Упатство за употреба - 1
  • Претходно:
  • Следно:


  • Претходно:
  • Следно:
  • Поврзани производи

    Оставете ја вашата порака